Novým místopředsedou Sdružení sportovních svazů ČR je Jiří Hamza

Sdružení sportovních svazů ČR zvolilo nového místopředsedu – stal se jím
biatlonový prezident Jiří Hamza

(NOVÁ OLEŠNÁ, 19. června 2014) – Rada Sdružení sportovních svazů České republiky na svém dnešním zasedání v Nové Olešné zvolila jednohlasně prezidenta Českého svazu biatlonu Jiřího Hamzu svým novým místopředsedou.

Nástupce nedávno zesnulého Václava Fiřtíka se tak bude podílet na řízení druhé největší české sportovní organizace, tvořené sedmnácti sportovními svazy a 630 000 členy, po boku předsedy Zdeňka Ertla a trojice místopředsedů Vlastimila Dvořáka (Aeroklub ČR), Jaroslava Salivara (Sdružení dobrovolných hasičů Čech, Moravy a Slezska) a Oldřicha Vaníčka (ÚAMK ČR).

„Jiří Hamza je dlouholetý a zkušený sportovní funkcionář, jenž bude určitě velkou posilou naší organizace. Navíc je to člověk, který svým aktivním přístupem dokazuje chuť pracovat ve prospěch sportu – a takových lidí je třeba si vážit,“ komentoval jeho volbu předseda Sdružení sportovních svazů ČR Zdeněk Ertl.

„Rozhodně nejsem sběratel funkcí. Společně s Václavem Fiřtíkem se nám podařilo vytvořit zaběhnutou partu, ale osud – bohužel – rozhodl nakonec jinak. Důvěra mě však těší a jsem připraven v rámci biatlonu hájit zájmy Sdružení v současném ´rozbitém´ sportovním prostředí v České republice,“ uvedl Jiří Hamza.

generální sekretář

E-mail: caitamlova@sporty-cz.cz